Stropkov a Tornaľa obnovia priemyselné objekty z fondov EÚ

20.02.2009 Stropkov

Mesto Stropkov využije viac ako 3,5 milióna eur zo štrukturálnych fondov EÚ na obnovu a modernizáciu niekoľkých priemyselných objektov. Rozšíri tak súčasný priemyselný park o ďalšie objekty.
Revitalizáciou priemyselnej zóny v Stropkove vzniknú vhodné podmienky pre rozvoj podnikateľských aktivít a vytvorenie nových pracovných príležitostí.

Účelmi navrhovaných rekonštrukcií je zabezpečenie výrobných podmienok pre montáž fotovoltanických článkov a technologického zariadenia pre fotovoltanické elektrárne, ďalej pre zámočnícke práce a montážnu linku fotovoltanických článkov.

V prvej etape projektu by v halách našlo prácu 62 ľudí. Po rekonštrukčných prácach investujú prví zazmluvnení investori do technológií a vybavenia viac ako 300 tisíc eur.

Mesto Tornaľa získala nenávratný príspevok vo výške takmer 10 miliónov eur na revitalizáciu objektu nefunkčného závodu. V súčasnosti nevyužívané priestory sú zastaralé, energeticky náročné a pre ďalší rozvoj podnikateľského prostredia nevhodné.

Ide o projekt revitalizácie 12 menších stavebných objektov (budov), ktoré boli postavené okolo roku 1939. Cieľom projektu revitalizácie je podpora podnikateľského prostredia a zabezpečenie rozvoja podnikania v oblasti priemyslu a služieb v meste Tornaľa. Vznikne tak okolo 240 nových pracovných príležitostí, nakoľko sa vytvoria podmienky na nové podnikateľské aktivity.

Predpokladaný termín ukončenia projektu je október 2010.

Zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku zo štrukturálnych fondov EÚ podpísali dnes primátori oboch miest s generálnym riaditeľom SARIO.

Mgr. Jana Murínová
 

Vyberte región